Bolo-Pudim de Ananás-Coco || Pineapple-Coconut Cake Pudding
segunda-feira, agosto 29, 2016
Mais uma experiência de Bolo-Pudim, desta vez com sabor a gelado!
Another Cake-Pudding experience, this time with Ice Cream flavours!
A forma Anniversary usada são da marca Nordic Ware, com o patrocínio da loja Tarte de Limão.
Anniversary baking pan used is from Nordic Ware brand, sponsored by the store Tarte de Limão.
(pudim)
- 1 lata de leite condensado
- 1 lata (medida) de leite
- 4 ovos
- 200g de queijo creme
- 1 colher (chá) de aroma de coco
- 2 colheres (sopa) de coco ralado
(bolo)
- 4 ovos
- 200g de açúcar
- 280g de farinha
- 1 colher (chá) de fermento
- 200ml de natas
- 1 colher (chá) de aroma de ananás
- 4 rodelas de ananás em calda, picado
Ingredients:
(pudding) 1 can sweetened condensed milk, 1 can (measure) whole milk, 4 eggs, 200g creamcheese, 1 tspoon coconut flavoring extract, 2 Tbspoons unsweetened shredded coconut
(cake) 4 eggs, 200g white sugar, 280g all-purpose flour, 1 tspoon baking powder, 200ml heavy cream, 1 tspoon pineapple flavoring extract, 4 slices of canned pineapple chopped
Preparação:
Comece por preparar o pudim.
Junte todos ingredientes, envolvendo bem.
Reserve.
Prepare o bolo.
Bata os ovos com o açúcar até obter uma espuma espessa. Junte a farinha, o fermento, o aroma, o ananás e as natas e envolva.
Unte a forma com spray desmoldante e coloque o preparado do pudim no fundo da forma.
Sobre o pudim, verta o preparado do bolo, com suavidade, para não se misturarem.
Leve ao forno em banho-maria, a 160ºC por 50 minutos.
Retire do forno e do banho-maria, deixe arrefecer ligeiramente (cerca de 1h) e desenforme com cuidado.
Method:
Start by preparing the pudding.
Add all the ingredients, mixing well.
Set aside.
Prepare the cake.
Whisk eggs with sugar until you get a thick foam. Add the flour, baking powder, extract, choped pineapple and cream and fold in.
Grease the pan with mold release spray and place the prepared pudding in it.
Over pudding, pour the prepared cake, gently, not mixing.
Bake in water bath at 160°C for 50 minutes.
Remove from oven and water bath, let cool slightly (about 1 hour) and unmold carefully.
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